diumenge, 2 de març del 2014

La colla Dolç Infern s'imposa a Almacelles en el tret de sortida del Campionat de la Terra Ferma 2014

El concurs d'Almacelles ha servit  de debut per una nova colla alevina d'Almacelles, l'Esclat de Primavera


Marc Rovira | Responsable de comunicació


                                                               Concurs d'Almacelles 2014 / Imatge: Marc Rovira
La Dolç Infern ha començat amb força el 40è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma i ha guanyat el primer concurs, el d'Almacelles. Hi ha fet per sobre de la Xalem, de Bellvís,i de la Somni, també de Lleida, que han quedat en segona i tercera posició respectivament. La Verge del Miracle de Balaguer, la Jovencells de Cervera i la Ferma de Ponents han tancat la classificació.

En categoria alevins, els debutants Esclat de Primavera, d'Almacelles s'han imposat als Dimoniets i als Petits Estanyets d'Ivars d'Urgell, i en la categoria infantil, l'Escarlata de Lleida va guanyar la primera posició en ser l'única colla que competia. La colla Guspira s'ha trobat amb la mateixa situació en la categoria juvenil.
En punts lliures, la Dolç Infern va aconseguir la primera posició de la classificació per damunt de la Somni i la Guspira, totes del Grup Sardanista Montserrat.
Més colles infantils
   Colla Esclat de Primavera / Imatge: Marc Rovira
El concurs d'Almacelles ha servit també de debut per una nova colla alevina d'Almacelles, l'Esclat de Primavera. A més, s'han presentat dues colles més fruit del programa d'ensenyament Saltem i Ballem. Jaume Marvà, president de l'ACSTELL, ha destacat que aquesta era ''la millor manera de començar'' el campionat'' ja que des de l'ens sempre s'ha volgut ''reforçar el planter''. Carles Vall també ha valorat ''molt positivament'' la presència d'aquesta nova colla i confia en què durant l'any en neixi alguna altra. Josep M. Roset, president de l'Agrupació Sardanista d'Almacelles també s'ha mostrat ''content'' per aquest nova colla d'Almacelles tot i patir per la seva ''continuïtat''. 

La propera cita del Campionat és a Lleida l'11 de maig vinent.
Josep Capell, fill il·lustre d'Almacelles
Aquest 2014 fa 100 anys que el mestre Josep Capell va néixer precisament a Almacelles. Tot i que amb 15 va haver de marxar a viure fora, Capell sempre va mostrar-se orgullós del seu origen i per això, el municipi que el va veure néixer ha volgut retre-li un homenatge. Ha estat dissenyant un espai d'exposició de material del mestre en un edifici del s.XVIII que alberga diferents entitats. L'objectiu és donar a conèixer la figura d'aquest compositor a tots els ciutadans, però a llarg termini, es treballa en fer-lo créixer prou per poder donar forma a un museu dedicat a la sardana. Així ho ha explicat l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, que confia en poder trobar un espai prou ampli per tenir una exposició del sardanisme a les terres de Ponent.
Els fills de Josep Capell, assistents a l'acte d'inauguració d'aquest espai, també s'han mostrat orgullosos. Joan Capell, ha explicat que ''toca la fibra anímica'' i Josep Capell ha destacat que l'espai ha servit per descobrir a molta gent que el seu pare havia nascut al poble. Per completar l'homenatge, la cobla Jovenívola d'Agramunt ha interpretat dos temes de Capell, la primera sardana de lluïment i la de germanor.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada